Sådan handler du sikkert på nettet
At købe online er blevet en naturlig del af hverdagen for mange mennesker. I dag kan man vælge mellem flere grønlandske netbutikker og et hav af udenlandske netbutikker, hvor nogle sender momsfrit til Grønland. Det gør det meget nemmere at købe online og få varen leveret med Tusass.

Hvis du er en af dem, som stadig ikke helt føler sig tryg ved at handle på nettet, så har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du kan handle mest sikkert, når du køber online.

 

Vurder, om det er en fordel at købe i udlandet

Det er muligt, at du kan spare 100 kr. på f.eks. et digitalkamera, men dine rettigheder i forhold til forsikring og returret kan være anderledes, når du køber fra en udenlandsk side. Læs derfor altid betingelserne igennem. Husk, at mange varer også kan købes hos grønlandske netbutikker.

Sådan kan du spotte en fupbutik

  • Lyder et tilbud for godt til at være sandt, så vær ekstra opmærksom.

  • Tjek, om der er en fysik adresse, mail og telefonnummer i ”Om os” sektionen. Er det en dansk netbutik, tjek så også om cvr-nummeret er oplyst.

  • Undersøg, hvordan du kommer i kontakt med netbutikken. Hvis den kun kan kontaktes via en kontaktformular, lad så være med at handle dér.

  • Se om andre anbefaler netbutikken på f. eks. trustpilot.com

  • Hvis teksten er ubehjælpsomt dansk eller engelsk, er det et tegn på dårlig maskinoversættelse.

  • Spørgeskemaer, prøvepakker og konkurrencer på nettet kan dække over fup og snyd. Læs altid det med småt, før du deltager i en konkurrence eller takker ja til et godt tilbud.

  • Brug ellers sund fornuft.

Betal sikkert

Når du handler på nettet, er det normalt sikrest at betale med et betalingskort, hvor du indtaster kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre. Ellers er MobilePay og Paypal også en sikker betalingsmåde.

Har du betalt med betalingskort, vil banken i en række tilfælde kunne tilbageføre dine penge – også kaldet charge back. Det gælder, uanset om netbutikken ligger i EU eller uden for EU. Reglerne gælder også, hvis du har betalt med en betalingsapp på mobilen.

Banken vil kunne tilbageføre dine penge, hvis:

  • Netbutikken trækker flere penge end aftalt

  • Du ikke modtager varen, eller du modtager en forkert vare

  • Du fortryder købet, inden du modtager varen, og netbutikken ikke tilbagebetaler dine penge

Køb momsfrit

Det er ingen moms på varer i Grønland. Vær dog opmærksom på, om der er moms på de varer du køber, f.eks. i Danmark. Den butik, du køber dine vare i, er ikke forpligtiget til at godtgøre momsen. Hvis momsen ikke fratrækkes direkte ved køb via en hjemmeside, kan du spørge sælger, om de vil godtgøre momsen og aftale hvorledes momsen godtgøres.

Tusass tager ikke importafgift for at toldbehandle pakker og breve ved ankomst til Grønland.

Læs mere om told og afgifter her.

Har du spørgsmål til momsfritagelse på varer til Grønland, er du velkommen til at skrive til os på post@tusass.gl.

Følg din pakke med Track & Trace

Hvis du vælger Tusass, når du skal sende en pakke eller modtage en vare, du har købt online, så sørger Tusass for, at dine forsendelser kommer sikkert frem. Med Track & Trace kan du, både som modtager og afsender, til enhver tid følge med i din pakkes rejse. Klik her.

Hvis du bliver snydt

Er du så uheldig, at du bliver udsat for svindel på nettet, så sørg for at spærre dit kort øjeblikkeligt og vær særligt opmærksom på mistænkelige transaktioner via din konto. Kontakt din bank for at få nærmere hjælp. Du kan anmelde hjemmesiden til politiet.

Kilder: forbrug.dk, e-mærket, MobilePay og Tusass

Kontakt

Tak for din henvendelse, du bliver kontaktet af vores ervhvervsrådgivere indenfor 2-3 hverdage.

title

Du vil blive kontaktet af en af vores erhvervsrådgivere.

*
*
*
*